Akác karók

Fűrészelt akác karók

Jelen termék a legismertebb.

Hagyományos négyszögletű karókról beszélünk ha hegyezett a vége, amennyiben tompa, akkor stafni. Nálunk természetesen mindegyik elérhető.

A kellő fűrészeléssel karókat is készítünk Önnek. A kis palánta karótól, amely akár már 2x2 cm-es mérettől és 40 cm-es hossztól, egészen az extrém 70x70 mm-es átmérőig bármit könnyedén előállítunk.

Hosszban egészen 3 m-ig megvalósítható bármi, de nagy tételben a 150-200-250-300 cm a leggyakoribb választás.

A tompa akác karók kiválóan alkalmasak magaságyások kereteihez, kerti házak vázaként, játszóházak, hinták és minden olyan eszköz és tárgy esetében, ahol kötőelem szükséges.

Hegyezett kivitelben könnyen telepíthető, palánták, facsemeték, gyümölcsfák mellé, továbbá a kerti terasz, magaságyás és játszóterek pántjai készülnek belőle. Villanypásztor rendszerek, szőlészetek, gyümölcsösök, kis kertek vitathatatlanul legfontosabb kelléke.

A termék kifejezetten gyümölcs és zöldségültetvényeken, valamint fóliasátrakban nevelőkaróként használatos, de minden kültéri építkezésnél is használható. Emellett az akácfából készült karókat villanypásztorokhoz, partvédelemhez, földméréshez, szőlőultetvényekhez és jelzőkaróként alkalmazzák. Az akácoszlopokhoz hasonlóan a karók esetében sem szükséges az impregnálás, így környzettudatos vásárlóknak is ajánljuk. Az egyik legtartósabb faanyag, amely könnyen akár 20 évig is kertünk tartozéka maradhat, még akkor is ha folyamatosan ki van téve a mostoha időjárási körülményeknek.

akac-karo

Csomagolása a különböző méreteknél változó, de alapjában véve, a 3x3 cm-es karóig 25-ösével a 4x4 és 5x5 cm-es karóknál 20-asával és az e fölötti karók szokás szerint nem kerülnek egyéni csomagolásra, hanem külön-külön kerülnek az egységrakatokba. Így biztosítható a leghelytakarékosabb és legolcsóbb szállítás. Valamint a vetemedési rizikó is csökken a pántolás hatására.

Eső, UV-sugárzás, hideg, meleg, víz ezek mind a természetes korhadás kiváltói, kivéve ha az akácról van szó, ö bírja. Karók esetében is elmondható, hogy környezetvédelmi szempontból a legjobb megoldás az akác, hiszen vegyi anyagokra semmi szükség nincsen.

Leggyakoribb méretek:

3x3x100 cm 3x3x120cm 3x3x150cm 3x3x200cm 4x4x150cm 4x4x180cm 4x4x200cm De akár 8x8x300 cm is.

Ajánlatkérés

Fehér Akác (robinia pseudoacacia)

Besorolása faanyaga tartóssága szerint:

Kl. 1–2 (DIN 68364/EN 350-2)

Minőség:

natúr, válogatott, természetes megjelenési formákban.

Megengedett a tartósságát és minőségét nem befolyásoló esztétikai színbéli eltérésnek mondható megjelenések, felületi repedések melyek TÜV DIN 7926-1/ bekezdés 4.2.7 pontja szerint megengedettek és nem jelentenek minőségi kifogásolhatóságot.

Minden termék számos variációban szállítható, szívesen tájékoztatjuk a kívánt termékről. Ami nem található raktáron, megrendelésre elkészíthető.

Hívás phone_in_talk